Изображението показва език на тялото на хора намиращи се един до друг във връзка с темата на статията "Как да разбереш, кой не те харесва"

3 начина да разбереш кой не те харесва, чрез езикът на тялото

Подозираш, че някой не те харесва, но не знаеш как да потвърдиш теорията си? Анализирай неговия език на тялото и ще разбереш много повече, отколкото ти казва само с думи.

Има специфични реакции на тялото, които не можем да контролираме – и те разкриват какво харесваме и какво не. Стига разбира се, да знаеш как да ги интерпретираш, може да разбереш много повече за околните.

И така, как да разбереш, че някой не те харесва?

Разбери още: 8 мита за лъжите

Според Джо Наваро (бивш агент на ФБР, експерт по езика на тялото и автор на редица бестселъри), имa няколко прости “улики”, които ще ти издадат чувствата им.

Призниак №1, че някой не те харесва: ОЧИТЕ

Първия знак се появява по време на зрителния контакт с очи и се случва подсъзнателно. Наваро разказва, че когато виждаме неща, които харесваме нашите зеници се разширяват. Когато гледаме, нещо, което не ни харесва, те се свиват.

Нямаме абсолютен контрол над това и може да се наблюдава дори при бебетата.

Нашите очи не са единственото, което не можем да контролираме, нашите крака също издават безценна информация за това дали харесваме някого или не.

 

 

 

Искате ли да научите повече за общуването?

Запишете се на курсът ни по социални умения ANIMUS сега!

 

 

Призниак №2, че някой не те харесва: КРАКАТА И ТОРСА

Когато трабва да бъдем любезни към някого, но има някакъв конфликт между нас, дори да гледаме към него, то краката и торса ни най-вероятно сочат в друга посока.

Това издава подсъзнателното ни желание да избягаме от него и от ситуацията, в която сме поставени.

Така, че следващия път, когато разговаря с някого, но той е насочил торса и краката си в друга посока, е много вероятно, че не ви харесва и иска да прекрати разговора, възможно най-бързи, дори с нищо друго да не издава това.

Призниак №3, че някой не те харесва: УСТНИ, БРАДИЧКА, ШИЯ

Има и други признаци, по които да разбереш чувствата на околните към теб. Това може да бъдат: притискането на устните, повдигането на брадичката и докосването на основата на предната част на шията. Всичко това може да са сигнали, че нещо не е наред.

Важно е да се отбележи, че скръстените ръце не бива да се приемат задължително като знак за негативни чувства. В много случи това е жест, който действа успокояващо на този, когото го прави. Особено, ако е по-затворен и общуването с околните бъди в него доза притеснение. Така, че не го приемай задължително като негативен знак.

Когато се опитваш да разгадаеш мислите на околните, разчитането на езикът на тялото и невербалните сигнали, могат да ти подскажат много истини, които са ти убягвали до момента.

 

Разбери още: Кое ни пречи да разкодираме езикът на тялото

Наука за хората – ПОДКАСТ

 

 

Мислите ли, че някой ваш  близък или приятел ще намери тази статия за полезна? Изпраете му я! 🙂

👁Последвайте страницата на “Наука за хората” във Facebook и LinkedIn!

За още полезни статии->

 

Източник: Джо Наваро