Логото на центъра за ефективно общуване представлява две усмихнати лица и текста Наука за хората България.

В днешно време сме по-свързани чрез социалните медии, но в същото време комуникацията ни става все по-изкуствена.

Разговаряме помежду си чрез снимки, високоговорители и компютърни екрани. Хората стават все по-притеснителни и нервни, когато трябва да се изправят пред някой, който харесват или да говорят пред публика.

Все повече млади професионалисти и лидери страдат от депресия, защото не знаят как да изразят себе си, да отстояват уверено позииците си и да продават идеите си. Социалното поведение започва да се базира на общоприети модели и стереотипи и губим автентичността си, а тя е от съществено значение за нашето благополучие. Това ни прави хора.

Много по-възнаграждаващо е да изпитаме истинското общуване, отколкото да сме скрити зад екрана на компютъра и да го симулираме. Нашата прогноза е, че с появата на изкуствения интелект хората ще проектират своите чувства и социални нужди върху AI и истинско човешко общуване постепенно ще се превърне в лукс.

Ние от НАУКА ЗА ХОРАТА БЪЛГАРИЯ имаме мисията да помагаме на хората да вземат информирани решения и да добият изцяло нов поглед над взаимодействията си с другите. Чрез нашите обучения ще получите изпитани решения, които са базирани на научни изследвания. Те са подготвени така, че да можете да започнете да ги прилагате веднага в практиката. Работим с хора от политическите среди, корпоративния свят и тези, които осъзнават, че добрите социални умения са в основата на успеха.

Ние събираме най-важното от съвременната наука и психология и го прилагаме в ежедневното общуване. 


Портретна снимка на Ина Иванова
Ина Иванова

Психолог, магистър по „Трудова и организационна психология“, „Реторика“ и "Клинична психология" в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Член на Европейската асоциация за трудова и организационна психология. Специализира тясно в областта на ефективната комуникация и невербалното общуване.

В качеството си на експерт е участвала на кръгла маса, организирана от Facebook в Загреб.

Взема участие в конференции, сред които ATA Аtlantic Treaty Association в Брюксел.

Пише публикации за редица издания като Кариери (Капитал), Elle България, Дир, Труд и др. 

Занимава се активно с корпоративни и индивидуални обучения по социални и презентационни умения, преговори, продажби. провежда индивидуални консултации като помага на клиентите си да увеличат личната си увереност и самочувствие, да подобрят взаимоотношенията си с околните и да разбират по-добре себе си. 

unnamed (2) (1)
Ina Ivanova (4)
Ina Ivanova (5)
Ina Ivanova (6)