Логото на центъра за ефективно общуване представлява две усмихнати лица и текста Наука за хората България.

В днешно време сме по-свързани чрез социалните медии, но в същото време комуникацията ни става все по-изкуствена.

Разговаряме помежду си чрез снимки, високоговорители и компютърни екрани. Хората стават все по-притеснителни и нервни, когато трябва да се изправят пред някой, който харесват или да говорят пред публика.

Все повече млади професионалисти и лидери страдат от депресия, защото не знаят как да изразят себе си, да отстояват уверено позииците си и да продават идеите си. Социалното поведение започва да се базира на общоприети модели и стереотипи и губим автентичността си, а тя е от съществено значение за нашето благополучие. Това ни прави хора.

Много по-възнаграждаващо е да изпитаме истинското общуване, отколкото да сме скрити зад екрана на компютъра и да го симулираме. Нашата прогноза е, че с появата на изкуствения интелект хората ще проектират своите чувства и социални нужди върху AI и истинско човешко общуване постепенно ще се превърне в лукс.

Ние от НАУКА ЗА ХОРАТА БЪЛГАРИЯ имаме мисията да помагаме на хората да вземат информирани решения и да добият изцяло нов поглед над взаимодействията си с другите. Чрез нашите обучения ще получите изпитани решения, които са базирани на научни изследвания. Те са подготвени така, че да можете да започнете да ги прилагате веднага в практиката. Работим с хора от политическите среди, корпоративния свят и тези, които осъзнават, че добрите социални умения са в основата на успеха.

Ние събираме най-важното от съвременната наука и психология и го прилагаме в ежедневното общуване. 

Портретна снимка на Ина ИвановаИна Иванова

Психолог, магистър по „Трудова и организационна психология“ и „Реторика“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Член на Европейската асоциация за трудова и организационна психология. Специализира тясно в областта на ефективната комуникация и невербалното общуване.

В качеството си на експерт е канена на кръгла маса, организирана от Facebook в Загреб. Домакин на срещата е лично Габриела Чех - директор по публичните политики на "Фейсбук" за Централна и Източна Европа. 

Взема участие в конференции на НАТО, както в България, така и на ATA Аtlantic Treaty Association в Брюксел, отново поканена като експерт.

Пише публикации за редица издания като Кариери (Капитал), Elle България, Дир, Труд и др. 

Занимава се активно с корпоративни и индивидуални обучения. Нейни клиенти са хора от политическия елит, директори на банки, популярни личности, мениджъри и предприемачи.

Ina Ivanova and Hero Mustafa
Ина Иванова дава интервю по телевизията
Ina Ivanova and King Simeon 2
Ина Иванова гостува в предаването социална мрежа
Ina TedEx AUBG-min
Ина Иванова, Светослав Иванов, Лиляна Павлова, Петър Корумбашев, Дамян Манчевски, Джъсин Фрийдман
Ina Ivanova (4)
Ina Ivanova (5)
Ина Иванова и Гергана Паси
Ina Ivanova (2)
Ina Ivanova (6)