Превърни се в господар на сцената!

Завладей публиката и продай идеите си! 

power

 

"Реториката е изкуството да управляваш умовете на хората"

Платон

За много хора говоренето пред публика може да бъде толкова плашещо, че те ще направят почти всичко, за да го избегнат.

И това не е изненадващо, като имаме предвид, че говоренето пред публика е сред топ 3 на най-големите страхове на хората изобщо. Но това означава ли, че трябва да сте примирени, свити и безгласни?

По този начин се изпускат редица възможности за развитие в професионален и личен план. Благодарение на умението да се изразявате, да заразявате другите с идеите си и да продавате себе си, ще можете и да изградите самочувствие на човек, който постига целите си и успява да се нареди сред онези 5% от населението на света, които вдъхновяват с постиженията си.

 Курс по говорене пред публика

Готов ли си да си един от тези 5% ?

Нека разгледаме 10-те най-често срещани трудности по време на говорене пред публика:

 

× 1. Скованост и вдървеност на тялото - до 93% от комуникацията ни е невербална. Замисляли ли сте се какво казва тялото ви? Комуникирате ли доверие и самоконтрол, или нервност и съмнение в себе си?

× 2. Липса на първоначална връзка със слушателите - Използвате ли ефективно всичките канали за комуникация с публиката си? 

 • Тон на гласа
 • Език на тялото
 • Орнаменти
 • Емоция

× 3. Насоката и намерението на речта са неясни поради неправилна подготовка - Отделяте ли достатъчно време да анализирате публиката си и тяхната потребност? Дефинирате ли ясно целта на речта си и успявате ли да убедите слушателите си още в началото? Защо това, което ще чуят е важно за тях?

× 4. Неспособност да се използва силата на мълчанието с цел въздействие - Характерно за всички филми е, че едни от най-драматичните моменти са именно тези, в които настъпва пълна тишина. 

× 5. Липса на хумор - Хуморът, особено този поднесен за собствена сметка може да бъде най-силното средство за обезоръжаване на опонентите на вашата теза.
Той трябва да бъде използван разумно и с мярка.

× 6. Използване на скучен език и липса на интересен материал - Речта е вашият дар към слушателите. Изсипването на суха информация без стойност не помага аудиторията ви да следва посоката на мисълта ви. Поднасяйте информацията на езикът, който публиката ви разбира, за да можете да достигнат заедно с вас до заключението по едно и също време.

× 7. Материалът е интелектуално ориентиран и аудиторията не е емоционално ангажирана - Научно доказано е, че човешкият мозък възприема много по-добре истории отколкото чиста фактология. Най-добрите оратори успяват да преведат аудиторията си през всички възможни емоционални състояния, да ги изживеят заедно с тях и да завършат речта си със силен вдъхновяващ финал.

× 8. Говорещият излъчва видно притеснение - Вашата работа като говорител е да дадете на слушателите стойност. Има само един път към пълният провал, който трябва да избягвате, когато говорите: това е фокусирането повече върху себе си, отколкото върху слушателите и посланието, което те трябва да чуят. Опасението от провал в действителност може да доведе до неуспех. Подгответе се адекватно и говорете директно с хората за това какво е важно за вас и за тях. Бъдете искрени и добронамерени. Подхождайте с уважение и дайте максимума от себе си. Каквото и да се случи след това е извън вашият контрол. 

× 9. Неправилно дишане, липса на ентусиазъм и динамика на изказа - Най-сигурният начин да приспите публиката си е монотонният глас. Добрият говорител може да нарисува картина с палитрата на гласа си. 

× 10. Липсата на зрителен контакт, контрол над лицевите изражения и взаимодействие с публиката - Лицето и очите ви са главният проектор на вашата презентация. Ако искате да сте максимално ясни и искрени с публиката си, трябва да знаете как да ги използвате ефективно, за да провокирате желаните емоции.

 

Всичко това звучи ли ви познато?

 

Искате ли да бъдете професионален оратор или да усъвършенствате уменията си?

Търсите ли се как да сте винаги една стъпка пред колегите си и да успявате там където другите се отказват?

Вълнувате ли се от това да вдъхновявате или обучавате другите, защото искате да промените света?

Искате да водите свои собствени семинари и програми, като преподавате това, което знаете и обичате?

Искате ли да разширите дейността си, като говорите пред аудитория за идеите, услугите и продуктите си?

 

Ако вие сте човек, който не приема посредствеността и винаги държи да постига високи резултати, то този курс е за вас!

В него ви даваме надежден и изпитан модел за подготовка и представяне на ефективни презентации. В бизнеса, в университета и в обществения живот, не рядко ни се налага да „споделяме мнението си“. Често хората, на които е възложена задачата, преминават през огромно количество стрес и притеснение. Тревожността може да възникне по редица причини - липса на правилна подготовка и посока, незнание от къде да започнат, страх от отхвърляне и провал.

POWER е най-подробното, най-ефикасното и практически насочено обучение за презентационни умения в България!

В. Димитров
Собственик, Туристическа агенция
Индивидуално, индивидуално и пак индивидуално! POWER ми помогна да осъзная грешки в поведението си, на които никой до сега не ми беше обръщал внимание. Анализите на Ина са като чаша студена вода в лицето. Това обучение е от световна класа!

 

В. Манолова
Маркетинг експерт, Медия планиране
POWER e обучение, подготвено и поднесено с много професионализъм и грижа за индивидуалните нужди на всеки участник. Изключително интересни, полезни и приятни 2 дни. Препоръчвам обученията на "Наука за хората"!

 


Т. Николов
Мениджър дигитален маркетинг, Altoros
Не очаквах, че ще намеря обучение на толкова високо ниво, поднесено с много внимание към детайлите в България. Инвестицията наистина си заслужаваше!

Какво ще ти даде POWER:

Ина Иванова, курс по публично говорене

Част 1 - Какво е реторика и как тази наука може да промени живота ви

 • Основи на реториката
 • Харизма - какво казва науката за харизмата и може ли да бъде научена
 • Говоренето и писането са различни начини за изразяване
 • Практическа част в 6 стъпки - първа презентация на участниците в кратък формат. Целта е да може да се сравни представянето в началото на курса с финалното представяне на участниците.
Ина Иванова курс по реторика

Част 2 - Подгответе се за успех

 • Определяне на типа аудитория - първата стъпка на всяко представяне е да знаете пред какъв тип публика ще говорите
 • Каква е целта на вашата презентация/реч - когато знаете каква е целта на презентацията, ще е много по-лесно да се определи подхода
 • Как да убиете "ъммм-кането" завинаги
 • Конкретни стъпки, които да използвате за вашата подготовка
 • Провокиране на емоция у публиката - хората няма да запомнят какво сте казали, а как сте ги накарали да се чувстват
 • Изготвяне на подкрепящи слайдове - кои са най-често допусканите грешки от повечето хора и как да ги избегнете. Оформяне на професионално изглеждащи слайдове
 • Практическа част
Ина Иванова курс по невербална комуникация

Част 3 - Невидимата сила

 • Основи на невербалната комуникация
 • Как да изградите увереност - в тази част ще научите какво правят едни от най-въздействащите говорители, за да се заредят с увереност преди да излязат пред публика. Ще се сдобиете с пакет от съвети, които да прилагате в практиката си
 • Езикът на тялото и всичко, което говори вместо думите - единственото по-важно от това какво казвате е как го казвате. Контролиране на гласът; Паузи; Жестове; Движение на тялото; Изражения, Дишане, Заземяване
 • Орнаменти - всичко придружаващо вашата визия - облекло, прическа, грим, обувки, аксесоари, бижута. Защо много хора подценяват тази част и как да подсилите посланието си чрез външния си вид
Курс по публично говорене с Ина Иванова

Част 4 - Практика

 • Представяне на презентация от всеки  участник в обучението в контролирана среда
 • Сравняване на представянето на участниците в началото и в края на обучението

Част 5 - Въпроси и отговори

 • Финален индивидуален анализ
 • Работа върху затвърждаване на наученото

ЛЕКТОР

Портретна снимка на Ина Иванова

Ина Иванова

Психолог, магистър по „Трудова и организационна психология“ и „Реторика“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Член на Европейската асоциация за трудова и организационна психология. Специализира тясно в областта на ефективната комуникация и невербалното общуване.

В качеството си на експерт е канена на кръгла маса, организирана от Facebook в Загреб. Домакин на срещата е лично Габриела Чех - директор по публичните политики на "Фейсбук" за Централна и Източна Европа. 

Взема участие в конференции на НАТО, както в България, така и на ATA Аtlantic Treaty Association в Брюксел, отново поканена като експерт.

Пише публикации за редица издания като Кариери (Капитал), Elle България, Дир, Труд и др. 

Занимава се активно с корпоративни и индивидуални обучения. Нейни клиенти са хора от политическия елит, директори на банки, популярни личности, мениджъри и предприемачи.

Готов ли си да се превърнеш в най-въздействащият човек в залата?

Този курс на "Наука за хората" е предназначен да ви помогне да блеснете там, където другите се предават. Ще ви научим как да организирате ясно речите си, да ги напишете въздействащо и да ги представите уверено. До края на програмата ще успеете значително да намалите страха си от говорене пред публика, да използвате репетиционни техники, за да развиете въздействащ изказ и да изнасяте динамични речи, чрез помощта на езикът на тялото и жестовете.

Моделът на речта, който преподаваме е полезен за брифинги, вдъхновяващи речи, интервюта и дори като структура за вашите презентации. Ако сте начинаещи, този курс ще ви помогне бързо да овладеете основите на говоренето пред публика. В случай, че сте опитен говорител, този курс ще ви помогне да усъвършенствате уменията си, да увеличите харизмата си и да ви изведе на следващо ниво.

Основната цел на този курс е да ви зареди с пълен пакет от знания и практически умения, за да бъдете най-въздействащият човек в обкръжението ви.

  Прочетох и се съгласявам с политиката за лични данни*

  Съгласен съм данните ми да бъдат обработвани за целта на организирането на събитието, и да получавам информация отностно нови проучвания, семинари и предстоящи обучения.*


  Мислиш, че твой близък има нужда от това обучение?

  Изпрати му го, сега!

  Ефективно общуване