Превърни се в господар на сцената!

Овладей умениета за говорене пред публика и продай идеите си! 

power

 

"Реториката е изкуството да управляваш умовете на хората"

Платон

За много хора говоренето пред публика може да бъде толкова плашещо, че те ще направят почти всичко, за да го избегнат.

И това не е изненадващо, като имаме предвид, че говоренето пред публика е сред топ 3 на най-големите страхове на хората изобщо. Но това означава ли, че трябва да сте примирени, свити и безгласни?

По този начин се изпускат редица възможности за развитие в професионален и личен план. Благодарение на умението да се изразявате, да заразявате другите с идеите си и да продавате себе си, ще можете и да изградите самочувствие на човек, който постига целите си и успява да се нареди сред онези 5% от населението на света, които вдъхновяват с постиженията си.

 Курс по говорене пред публика

Готов ли си да си един от тези 5% ?

Нека разгледаме 10-те най-често срещани трудности по време на говорене пред публика:

 

× 1. Скованост и вдървеност на тялото - до 93% от комуникацията ни е невербална. Замисляли ли сте се какво казва тялото ви? Комуникирате ли доверие и самоконтрол, или нервност и съмнение в себе си?

× 2. Липса на първоначална връзка със слушателите - Използвате ли ефективно всичките канали за комуникация с публиката си? 

 • Тон на гласа
 • Език на тялото
 • Орнаменти
 • Емоция

× 3. Насоката и намерението на речта са неясни поради неправилна подготовка - Отделяте ли достатъчно време да анализирате публиката си и тяхната потребност? Дефинирате ли ясно целта на речта си и успявате ли да убедите слушателите си още в началото? Защо това, което ще чуят е важно за тях?

× 4. Неспособност да се използва силата на мълчанието с цел въздействие - Характерно за всички филми е, че едни от най-драматичните моменти са именно тези, в които настъпва пълна тишина. 

× 5. Липса на хумор - Хуморът, особено този поднесен за собствена сметка може да бъде най-силното средство за обезоръжаване на опонентите на вашата теза.
Той трябва да бъде използван разумно и с мярка.

× 6. Използване на скучен език и липса на интересен материал - Речта е вашият дар към слушателите. Изсипването на суха информация без стойност не помага аудиторията ви да следва посоката на мисълта ви. Поднасяйте информацията на езикът, който публиката ви разбира, за да можете да достигнат заедно с вас до заключението по едно и също време.

× 7. Материалът е интелектуално ориентиран и аудиторията не е емоционално ангажирана - Научно доказано е, че човешкият мозък възприема много по-добре истории отколкото чиста фактология. Най-добрите оратори успяват да преведат аудиторията си през всички възможни емоционални състояния, да ги изживеят заедно с тях и да завършат речта си със силен вдъхновяващ финал.

× 8. Говорещият излъчва видно притеснение - Вашата работа като говорител е да дадете на слушателите стойност. Има само един път към пълният провал, който трябва да избягвате, когато говорите: това е фокусирането повече върху себе си, отколкото върху слушателите и посланието, което те трябва да чуят. Опасението от провал в действителност може да доведе до неуспех. Подгответе се адекватно и говорете директно с хората за това какво е важно за вас и за тях. Бъдете искрени и добронамерени. Подхождайте с уважение и дайте максимума от себе си. Каквото и да се случи след това е извън вашият контрол. 

× 9. Неправилно дишане, липса на ентусиазъм и динамика на изказа - Най-сигурният начин да приспите публиката си е монотонният глас. Добрият говорител може да нарисува картина с палитрата на гласа си. 

× 10. Липсата на зрителен контакт, контрол над лицевите изражения и взаимодействие с публиката - Лицето и очите ви са главният проектор на вашата презентация. Ако искате да сте максимално ясни и искрени с публиката си, трябва да знаете как да ги използвате ефективно, за да провокирате желаните емоции.

 

Всичко това звучи ли ви познато?

 

Искате ли да бъдете професионален оратор или да усъвършенствате уменията си?

Търсите ли се как да сте винаги една стъпка пред колегите си и да успявате там където другите се отказват?

Вълнувате ли се от това да вдъхновявате или обучавате другите, защото искате да промените света?

Искате да водите свои собствени семинари и програми, като преподавате това, което знаете и обичате?

Искате ли да разширите дейността си, като говорите пред аудитория за идеите, услугите и продуктите си?

 

Ако вие сте човек, който не приема посредствеността и винаги държи да постига високи резултати, то този курс е за вас!

В него ви даваме надежден и изпитан модел за подготовка и представяне на ефективни презентации. В бизнеса, в университета и в обществения живот, не рядко ни се налага да „споделяме мнението си“. Често хората, на които е възложена задачата, преминават през огромно количество стрес и притеснение. Тревожността може да възникне по редица причини - липса на правилна подготовка и посока, незнание от къде да започнат, страх от отхвърляне и провал.

Мнението на клиенти за POWER 

Камен Инджов
Продуктов Мениджър
НИК Електроникс ООД

Дойдох супер притеснен от предстоящата ми презентация, тръгвам си уверен, че ще се справя! Good job!

Райна Стамболова
Мениджър "Обучение и развитие"
Атос Ай Ти Солюшънс енд Сървисиз ЕООД

Обучението беше изключително професионално предадено и много полезно за мен. Освен това ми помогна да изградя практическия опит и да усъвършенствам уменията си като презентатор, което е изключително ценно.


Христина Минкова
Мениджър енергийни услуги
Енвалю енергия ООДОбучението е прекрасно и бих го препоръчала с две ръце на всеки, който иска да се развива и да придобие по-голяма увереност, при говорене пред публика. Благодаря от сърце, Ина!

Какво ще ти даде POWER:

Ина Иванова, курс по публично говорене

Част 1 - Какво е реторика и как тази наука може да промени живота ви

 • Основи на реториката
 • Харизма - какво казва науката за харизмата и може ли да бъде научена
 • Говоренето и писането са различни начини за изразяване
 • Практическа част в 6 стъпки - първа презентация на участниците в кратък формат. Целта е да може да се сравни представянето в началото на курса с финалното представяне на участниците.
Ина Иванова курс по реторика

Част 2 - Подгответе се за успех

 • Определяне на типа аудитория - първата стъпка на всяко представяне е да знаете пред какъв тип публика ще говорите
 • Каква е целта на вашата презентация/реч - когато знаете каква е целта на презентацията, ще е много по-лесно да се определи подхода
 • Как да убиете "ъммм-кането" завинаги
 • Конкретни стъпки, които да използвате за вашата подготовка
 • Провокиране на емоция у публиката - хората няма да запомнят какво сте казали, а как сте ги накарали да се чувстват
 • Изготвяне на подкрепящи слайдове - кои са най-често допусканите грешки от повечето хора и как да ги избегнете. Оформяне на професионално изглеждащи слайдове
 • Практическа част
Ина Иванова курс по невербална комуникация

Част 3 - Невидимата сила

 • Основи на невербалната комуникация
 • Как да изградите увереност - в тази част ще научите какво правят едни от най-въздействащите говорители, за да се заредят с увереност преди да излязат пред публика. Ще се сдобиете с пакет от съвети, които да прилагате в практиката си
 • Езикът на тялото и всичко, което говори вместо думите - единственото по-важно от това какво казвате е как го казвате. Контролиране на гласът; Паузи; Жестове; Движение на тялото; Изражения, Дишане, Заземяване
 • Орнаменти - всичко придружаващо вашата визия - облекло, прическа, грим, обувки, аксесоари, бижута. Защо много хора подценяват тази част и как да подсилите посланието си чрез външния си вид
Курс по публично говорене с Ина Иванова

Част 4 - Практика

 • Представяне на презентация от всеки  участник в обучението в контролирана среда
 • Сравняване на представянето на участниците в началото и в края на обучението

Част 5 - Въпроси и отговори

 • Финален индивидуален анализ
 • Работа върху затвърждаване на наученото

 

 

ВОДЕЩ ЛЕКТОР

Ина Иванова

Психолог, магистър по „Трудова и организационна психология“ и „Реторика“. В момента следва магистратура "Клинична психология" в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. 

2022г. - Преминала обучение при знаменития психоаналитик и професор по психиатрия Ото Кернберг за работа с личностови разстройства.

2023г. Преминала обучение при знаменития психоаналитик и професор по психиатрия Ото Кернберг за овладяване на сериозни разтройства на личността - системна терапия с нарцистично личностно разстройство.

Член на Европейската асоциация за трудова и организационна психология.

Член на Българското дружество на психолозите.

Специализира тясно в областта на ефективната комуникация в семейната и бизнес среда, както и в невербалното общуване.

Най-следваният психолог в TikTok за България.

Пише публикации за редица издания като Кариери (Капитал), Elle България, Дир, Труд и др. 

Занимава се активно с корпоративни и индивидуални обучения по социални и презентационни умения, преговори, продажби, развиване на имидж.

Провежда индивидуални консултации, като помага на клиентите си да увеличат личната си увереност и самочувствие, да подобрят взаимоотношенията си с околните и да разбират по-добре себе си.

Клиентите й често определят нейните обучения и консултации като вдъхновяващи.

 

Готов ли си да се превърнеш в най-въздействащият човек в залата?

Този курс на "Наука за хората" е предназначен да ви помогне да блеснете там, където другите се предават. Ще ви научим как да организирате ясно речите си, да ги напишете въздействащо и да ги представите уверено. До края на програмата ще успеете значително да намалите страха си от говорене пред публика, да използвате репетиционни техники, за да развиете въздействащ изказ и да изнасяте динамични речи, чрез помощта на езикът на тялото и жестовете.

Моделът на речта, който преподаваме е полезен за брифинги, вдъхновяващи речи, интервюта и дори като структура за вашите презентации. Ако сте начинаещи, този курс ще ви помогне бързо да овладеете основите на говоренето пред публика. В случай, че сте опитен говорител, този курс ще ви помогне да усъвършенствате уменията си, да увеличите харизмата си и да ви изведе на следващо ниво.

Основната цел на този курс е да ви зареди с пълен пакет от знания и практически умения, за да бъдете най-въздействащият човек в обкръжението ви.

РЕГИСТРАЦИЯ

*Пакети включващи сертификат (Про/Премиум) изискват преминаване на практически тест.

Курсът се провежда присъствено в гр. София, в непосредствена близост до метростанция "Опълченска".

 

*Пакети включващи сертификат (Про/Премиум) изискват преминаване на практически/писмен тест веднага след обучението.

 

  Прочетох и се съгласявам с Общите условия*

  Съгласен съм данните ми да бъдат обработвани за целта на организирането на събитието, и да получавам информация отностно нови проучвания, семинари и предстоящи обучения. Прочетох и се съгласявам с политиката за лични данни*


  Виж още:

  ANIMUS: Обучение по социални и комуникативни умения

   

  Мислиш, че твой близък има нужда от това обучение?

  Изпрати му го, сега!

  Ефективно общуване