POWER

Най-добрата обучителна програма за за говорене пред публика в България 

 

Превърни се в господар на сцената!

"Реториката е изкуството да управляваш умовете на хората"

Платон

 

За мнозина, идеята за говорене пред публика може да предизвика толкова голям страх, че биха направили всичко по силите им за да го избегнат.

Този страх не е изненадващ, тъй като говоренето пред публика се нарежда сред топ три от най-големите страхове на хората. Не трябва да се страхувате да споделяте мнението си. Изразяването на идеи е важно за личния ви и професионален растеж. Ако сте затворени в себе си, изпускате много възможности за успех.

Вие попаднахте на правилното място. защото ние сме тук, за да ви помогнем да преодолеете това предизвикателсто и да почувствате силата и свободата на това да се изразявате свободно!

Ние ще ви помогнем да се почувствате най-авторитетният човек в стаята!

Нека разгледаме 10-те най-често срещани трудности по време на говорене пред публика:

 

× 1. Скованост и вдървеност на тялото - до 93% от комуникацията ни е невербална. Замисляли ли сте се какво казва тялото ви? Комуникирате ли доверие и стабилност, или нервност и съмнение в себе си?

× 2. Липса на първоначална връзка със слушателите - Използвате ли ефективно всичките канали за комуникация с публиката си? 

 • Тон на гласа
 • Език на тялото
 • Орнаменти
 • Емоция

× 3. Насоката и намерението на речта са неясни, поради неправилна подготовка - Отделяте ли достатъчно време да анализирате публиката си и тяхната потребност? Дефинирате ли ясно целта на речта си и успявате ли да убедите слушателите си още в началото? Защо това, което ще чуят е важно за тях?

× 4. Неспособност да се използва силата на мълчанието с цел въздействие - Характерно за всички филми, е, че едни от най-драматичните моменти са именно тези, в които настъпва пълна тишина. 

× 5. Липса на хумор - Хуморът, особено, когато е автентичен, може да бъде най-мощното средство за обезоръжаване на противниците на вашата теза. Но трябва да бъде умерен и добре подготвен, за да не попаднете в ситуация, в която дискредитирате себе си.

× 6. Използване на скучен или прекалено сложен език и липса на интересен материал -  Речта ви е подарък към слушателите. Предаването на информация трябва да бъде интересно и разбираемо, за да привлече вниманието на аудиторията и да им даде причина да ви слушат. 

× 7. Материалът е интелектуално ориентиран и аудиторията не е емоционално ангажирана - Научно доказано е, че човешкият мозък възприема много по-добре истории, отколкото чиста фактология. Най-добрите оратори успяват да преведат аудиторията си през всички възможни емоционални състояния, да ги изживеят заедно с тях и да завършат речта си със силен вдъхновяващ финал.

× 8. Говорещият излъчва видно притеснение - Вашата работа като говорител е да дадете на слушателите стойност. Има само един път към пълният провал, който трябва да избягвате, когато говорите: това е фокусирането повече върху себе си, отколкото върху слушателите и посланието, което те трябва да чуят. 

× 9. Неправилно дишане, липса на ентусиазъм и динамика на изказа - Най-сигурният начин да приспите публиката си е монотонният глас. Добрият говорител може да нарисува картина с палитрата на гласа си. 

× 10. Липсата на зрителен контакт, контрол над лицевите изражения и взаимодействие с публиката - Лицето и очите ви са главният проектор на вашата презентация. Ако искате да сте максимално ясни и искрени с публиката си, трябва да знаете как да ги използвате ефективно, за да провокирате желаните емоции.

 

Всичко това звучи ли ви познато?

 

Вълнувате ли се от това да вдъхновявате или обучавате другите, защото искате да окажете позитивно влияние на света?

Търсите ли се как да сте винаги една стъпка пред колегите си и да успявате там където другите се отказват?

Искате ли да разширите дейността си, като говорите пред аудитория за идеите, услугите и продуктите си?

Искате да водите свои собствени семинари и програми, като преподавате това, което знаете и обичате?

Искате ли да бъдете професионален оратор или да усъвършенствате уменията си?

Искате ли да сте лидерът, а не последовател?

 

Ако вие сте човек, който не приема посредствеността и винаги държи да постига високи резултати, то POWER е за вас!

Мнението на клиенти за POWER 

Камен Инджов
Продуктов Мениджър
НИК Електроникс ООД

Дойдох супер притеснен от предстоящата ми презентация, тръгвам си уверен, че ще се справя! Good job!

Райна Стамболова
Мениджър "Обучение и развитие"
Атос Ай Ти Солюшънс енд Сървисиз ЕООД

Обучението беше изключително професионално предадено и много полезно за мен. Освен това ми помогна да изградя практическия опит и да усъвършенствам уменията си като презентатор, което е изключително ценно.


Христина Минкова
Мениджър енергийни услуги
Енвалю енергия ООДОбучението е прекрасно и бих го препоръчала с две ръце на всеки, който иска да се развива и да придобие по-голяма увереност, при говорене пред публика. Благодаря от сърце, Ина!

 

POWER - НИВО 1

BEGINNER

НИВО 1 е фокусирано върху усвояването на основните ключови умения и практики на говоренето пред публика и презентиране.

Курсът се провежда присъствено в гр. София, в непосредствена близост до метростанция "Опълченска".

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 2 дни - събота и неделя (от 10:00 до 16:00 - 10 учебни часа)

50% ТЕОРИЯ   |   50% ПРАКТИКА

 

ПАКЕТИ И ЦЕНИ - НИВО 1

*ВАЖНО:Пакети включващи сертификат (Про/Премиум) изискват преминаване на практически/писмен тест веднага след обучението.

 

 

Какво ще научиш в НИВО 1

Ина Иванова, курс по публично говорене

Част 1 - Какво е реторика и как тази наука може да промени живота ви

 • Основи на Реториката - Разглеждане на основните принципи и стратегии, които правят реториката ефективно средство за влияние и убеждение.
 • Харизма - Науката зад харизмата и изследване на възможността за научаване и развитие на този важен аспект на комуникацията.
 • Разликата между говоренето и писането - Откриване на уникалните предизвикателства и възможности, които предоставят говоренето и писането като два различни начина за изразяване.
 • Практически упражнения в 6 стъпки - Подготовка на първа презентация в кратък формат, като се фокусът е върху развитието на уменията на участниците. Целта е да се сравни началното и крайното представяне на всеки участник.
 • Индивидуална оценка - Предоставяне на инструменти за самооценка, позволяващи на участниците да проследят своя напредък и да постигнат по-високо ниво на майсторство в реториката.
Ина Иванова курс по реторика

Част 2 - Подгответе се за успех

 • Анализ на Целевата Аудитория - Началната стъпка към всяко успешно представяне е познаването на аудиторията, пред която ще се изказвате.
 • Определете целта на вашата презентация/реч - Когато ясно знаете какво искате да постигнете с презентацията си, определянето на подход става значително по-лесно.
 • Как да се освободите от "ъммм-кането" завинаги.
 • Конкретни стъпки за ефективна подготовка - Ръководство за подготовка, което ви помага да се подготвите систематично и ефективно.
 • Провокиране на емоции в публиката - Да бъдете въздействащи не е свързано с това, какво казвате, а с това каква емоция сте предизвикали в слушателите си.
 • Изготвяне на подкрепящи слайдове - Избягване на честите грешки и изработване на професионално изглеждащи слайдове.
 • Практика - Прилагане на наученото в действие чрез практически упражнения и сценарии.
Ина Иванова курс по невербална комуникация

Част 3 - Невидимата сила

 • Основи на невербалната комуникация
 • Как да изградите увереност - в тази част ще научите какво правят едни от най-въздействащите говорители, за да се заредят с увереност преди да излязат пред публика. Ще се сдобиете с пакет от съвети, които да прилагате в практиката си
 • Езикът на тялото и всичко, което говори вместо думите - единственото по-важно от това какво казвате е как го казвате. Контролиране на гласът; Паузи; Жестове; Движение на тялото; Изражения, Дишане, Заземяване
 • Орнаменти - всичко придружаващо вашата визия - облекло, прическа, грим, обувки, аксесоари, бижута. Защо много хора подценяват тази част и как да подсилите посланието си чрез външния си вид
laurel

Част 4 - Практика

 • Представяне на презентация от всеки  участник в обучението в контролирана среда
 • Сравняване на представянето на участниците в началото и в края на обучението

Част 5 - Въпроси и отговори

 • Финален индивидуален анализ
 • Работа върху затвърждаване на наученото

Част 6 - ТЕСТ

 • Практически тест за всички заявили сертификат

 

POWER - НИВО 2


EXPERT

НИВО 2 Expert на курса е фокусирано върху практика, развиването на личния стил и затвърждаване и изглаждане на уменията придобити в НИВО 1 Beginner.

*НИВО 2 Expert е достъпно само за успешно преминалите НИВО 1 Beginner участници.

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 2 дни - събота и неделя (от 10:00 до 16:00 - 10 учебни часа)

100% ПРАКТИКА

 

ЦЕНА - НИВО 2

400лв.

 

Какво ще научиш в НИВО 2

Усъвършенстване на сценичното поведение

Ще овладееш езика на тялото си и чрез тренировки и активно прилагане и репетиране на наученото от НИВО 1 на POWER. Ще успееш да го превърнеш в част от естественото ти сценично присъствие и напрежението от това как се държиш, звучиш и изглеждаш ще отпадне като грижа и постепенно ще се преобразува в увереност.

Изграждане и усъвършенстване на личен стил

Чрез практиката и с помоща на треньора ще започнеш да добиваш усещане за личния ти стил на презентиране и кое в него те кара да се чувстваш уверен. Ще можеш да прилагаш експериментираш с различни техники и ще разбереш, кои най-добре работят за теб и кои са силните ти страни, на които можеш да разчиташ. Ще получаваш подробна обратна връзка от треньора.

Придобиване на увереност, самочувствие и спокойствие

Прилагането на наученото от НИВО 1 на POWER Beginner и упражняването му ще донесе със себе си нужният опит, който ще те подкрепя и ще ти помогне да се чувстваш спокоен и уверен при следващата ти истинска презентация и говорене пред публика. Ще бъдеш поставян в много по-предизикателни симулирани ситуации от тези, които реално се случват в действителност и справянето с тях ще затвърди самочувствието ти.

 

Групова практика

Най-любимата, най-вълнуващата, най-пристрастяващата, най-вдъхновяващата, най-стресиращата, но и най израждащата част от обучението POWER. НИВО 2 Expert е създадено за всички участници от НИВО 1 Beginner, които искат да постигнат майсторство. Базирано е на така добре познатата практика от НИВО 1 Beginner и е създадено изцяло по обратната връзка, която сме получили от всички преминали през него през годините. Вие го пожелахте, ние го доставяме! НИВО 2 Expert е 100% практика, 100% активна обратна връзка, 100% безценен опит.

ВОДЕЩ ЛЕКТОРИна Иванова

Психолог, магистър по „Трудова и организационна психология“ и „Реторика“. В момента следва магистратура "Клинична психология" в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

2022г. - Преминала обучение при знаменития психоаналитик и професор по психиатрия Ото Кернберг за работа с личностови разстройства.

2023г. Преминала обучение при знаменития психоаналитик и професор по психиатрия Ото Кернберг за овладяване на сериозни разтройства на личността - системна терапия с нарцистично личностно разстройство.

2024г. - Част от специален проект на Forbes Women 2024

Член на Европейската асоциация за трудова и организационна психология.

Член на Българското дружество на психолозите.

Най-следваният психолог в TikTok за България.

Специализира тясно в областта на ефективната комуникация в семейната и бизнес среда, както и в невербалното общуване, презентационни умения, говорене пред публика, лична увереност и публичен имидж.

Пише публикации за редица издания като Кариери (Капитал), Elle България, Дир, Труд и др. 

Занимава се активно с корпоративни и индивидуални обучения по социални и презентационни умения, преговори, продажби, развиване на имидж.

Провежда индивидуални консултации, като помага на клиентите си да увеличат личната си увереност и самочувствие, да подобрят взаимоотношенията си с околните и да разбират по-добре себе си.

Клиентите й често определят нейните обучения и консултации като вдъхновяващи.

Готов ли си да се превърнеш в най-въздействащия човек в залата?

Този курс на "Наука за хората" е предназначен да ви помогне да блеснете там, където другите се предават. Ще ви научим как да организирате ясно речите си, да ги напишете въздействащо и да ги представите уверено. До края на програмата ще успеете значително да намалите страха си от говорене пред публика, да използвате репетиционни техники, за да развиете въздействащ изказ и да изнасяте динамични речи, чрез помощта на езикът на тялото и жестовете.

Моделът на речта, който преподаваме е полезен за брифинги, вдъхновяващи речи, интервюта и дори като структура за вашите презентации. Ако сте начинаещи, този курс ще ви помогне бързо да овладеете основите на говоренето пред публика. В случай, че сте опитен говорител, този курс ще ви помогне да усъвършенствате уменията си, да увеличите харизмата си и да ви изведе на следващо ниво.

Основната цел на този курс е да ви зареди с пълен пакет от знания и практически умения, за да бъдете най-въздействащият човек в обкръжението ви.

 

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ 

*POWER е програма, която се състои от два отделни модула/нива:

НИВО 1 - Beginner - 2 дни
НИВО 2 - Expert - 2 дни

Само преминалите НИВО 1 мога да се регистрират за НИВО 2
Формата за записване ви регистрира за едно от съответните нива или за двете като пакет.  Прочетох и се съгласявам с Общите условия*

  Съгласен съм данните ми да бъдат обработвани за целта на организирането на събитието, и да получавам информация отностно нови проучвания, семинари и предстоящи обучения. Прочетох и се съгласявам с политиката за лични данни*


  *ВАЖНО - Молим, след подаване на заявка да следите вашия имейл!

  Виж още:

  ANIMUS: Обучение по социални и комуникативни умения

   

  Мислиш, че твой близък има нужда от това обучение?

  Изпрати му го, сега!

  Ефективно общуване