жена

Жена в офис пълен с мъже (наръчник за оцеляване)

Вие сте дама, на която ѝ предстои повишение или смяна на работната среда в офис пълен с мъже? Или вече сте в тази ситуация и искате да спечелите тяхното уважение? Искате ли думата ви да се чува и мнението ви да се взима под внимание?

 

 

 

Искате ли да блеснете по време на следващата ви изява или презентация?

Запишете се на курсът ни по публично говорене POWER сега!

 

 

В този кратък наръчник ще получите няколко съвета, които ще ви помогнат чрез вашият език на тялото да излъчвате доверие, авторитет и компетентност:

 1. За жените облеклото е от особена важност.

  Чрез него повишават самочувствието си, изразяват своя вкус и стил. На работното място залагайте на облекло, което да ви помага да изградите репутация на професионалист. Изключително неподходящи са секси дрехите (изрязани потници, твърде къси поли). Заложете на елегантни дрехи, които комплиментират визията ви, без да са провокативни и да са подходящи за всяка неочаквана среща, която може да изникне пред деня. 

 2. Използвайте здрав захват по време на ръкуване

  Това е от ключовите елементи, по които ще съдят за вас мъжете в офиса – дали сте сериозен човек, дали могат да ви имат доверие и дали заслужавате тяхното уважение. Не подавайте никога вяла ръка за ръкостискане, това се възприема като неуважително и неангажирано поведение спрямо събеседника. 

 3. Изправете главата си

  Ако често наклонявате главата си пред своите колеги, те ще ви харесват повече, но и ще ви възприемат като човек, който е лесно манипулируем. 

 4. Овладейте ентусиазма си

  За да максимизирате своя авторитет пред мъжете на работното място, използвайте по-малко жестове с ръце, защото може да бъдат твърде разсейващи за мъжете. Твърде емоционално заредените презентации, допълнени с много жестове ще претоварят възприятието на мъжете. Жестовете могат да са много полезни, стига да са използвани премерено. Ако искате да научите повече за жестовете четете статията ми тукhttps://www.karieri.bg/karieren_klub/suveti/3300409_jestovete_koito_shte_napraviat_prezentaciiata_vi/

 5. Внимавайте със самоуспокояващите жестове

  Като въртенето на кичур коса, играене с бижута, хапане на пръсти. Te ще ви направят да изглеждате неуверени.

 6. Усмихвайте се селективно

  Жените като цяло се усмихват много повече от мъжете с цел да направят атмосферата приятна и да бъдат харесвани. Когато се обсъждат важни теми, сдържайте се от усмивки извън контекста, за да не се приеме поведението ви като лековато. 

 7. Овладейте силата на гласът си

  Жените често имат навика да издигат гласа си в края на изречението си, което звучи като въпрос, за да получат одобрение. Избягвайте да го правите, защото това дава сигнал на останалите, че не сте сигурни в това, което казвате. Старайте се, когато изразявате мнението си да изградите изречението си по следния начин – започвае от ниска нота, постепенно увеличавате тона и отново намалявате в края. 

 8. Отстоявайте личното си пространство

  Мъжете обикновено не се притесняват да заемат повече пространство, докато жените се стараят да заемат максимално малко място. Това може да забележим като поведение от начина, по който стоят в метрото. Забележете и мястото, което заемат на конферентните маси по време на бизнес срещи. За да придадете невербално предимство в статута си пред мъжете, изправяйте се, докато говорите по време на среща. Разпръснете върху масата своите тефтер, лаптоп и други свои вещи. Използвайте power поза като слагате ръцете си на хълбоците, като така физически ще изглеждате по-големи до мъжете, а и ще добиете увереност да отстоявате позицията си. 

 

 

 

 

Искате ли да овладеете тънкостите на общуването?

Запишете се на курсът ни по социални умения ANIMUS сега!

 

Наука за хората – ПОДКАСТ

 

 

Мислите ли, че някой ваш  близък или приятел ще намери тази статия за полезна? Изпраете му я! 🙂

👁Последвайте страницата на “Наука за хората” във Facebook и LinkedIn!

За още полезни статии->