какво казва походката

Походката ни – какво казва на околните

Походката ни говори много за нас. От това дали сме мъж или жена, колко тежим, дали сме нервни или спокойни, щастливи или тъжни. Изумително, нали? Кой да подозира, че от това как ходим, може да изпратим толкова много невербална информация и да формираме впечатление за нас в околните, без да сме успели да кажем и дума.

Това установяват учените в BioMotion Lab, като анализират походката на над 100 човека. Учените кодират техните походки в много интересно за наблюдение демо. Чрез промяна на всяка една от характеристики като пол, тегло, настроение и емоционално състояние, може да видим колко много се изменя начина, по който изглеждаме.

Освен това – дали походката ни е на победител или на … загубеняк.

Научи повече за първото впечатление тук.

А твоята походка каква е и какво казва за теб? Спокоен и балансиран ли си или нервен и поклащащ се?

Как да подобрим походката си?

Направи влизането си в стаята забележително и върви като победител, с отворен език на тялото.Отворен език на тялото означава да не блокираш околните, било то със скръстени ръце или стискайки плътно папка пред гърдите си.  Използвай походка, която да те представи като човек, който е уверен в себе си и това, което има да каже.

Избягвай да гледаш в телефона или таблета си, докато вървиш, защото позата на тялото е прегърбена, главата е наведена надолу и дори без да осъзнаваш приемаш позата на победен, дори преди да си казал и дума.

Преди да влезеш в стаята, поеми дълбоко въздух и издишай. Това моментално ще ти помогне да се самоуспокоиш, ако изпитваш нервност, преди презентация или важна среща.

 

 

 

Искате ли да блеснете по време на следващата ви изява или презентация?

Запишете се на курсът ни по публично говорене POWER сега!

 

 

Избягвай самоуспокояващите жестове, блокирането, протриването на лицето, ръцете или врата, защото всичко това се асоциира с неувереност. Невербалното ни поведение влияе директно на начина, по който се чувстваме. В момента, в който изправим стойката си, поемем въздух, вдигнем глава (не прекалено много), веднага започваме да се чувстваме в пъти по-уверени и спокойни, отколкото, ако ходим с наведена глава, дишаме плитко и сме прегърбени.

Опитай тези прости на пръв поглед промени още днес и почувствай промяната, която уверената походката може да направи за теб!

походкатаНинджа съвет: 

Редовното спортуване под каквато и да е форма ще държи тялото ти в кондиция, а това проличава в походката ти. Начина, по който се движим, зависи от цялостната стойка на тялото. Прегърбената фигура неизменно рефлектира върху походката. Не отлагай промяната, дори да мислиш, че вече е прекалено късно. Никога не е късно да направиш нещо полезно за себе си.

Никога не е късно да направиш малка крачка към промяната.

Обикновено големите трансформации в живота започват от нещо малко – книга; разговор; разходка; време за себе си, в което да чуеш мислите си. Не мисли, че само защото нещо е прекалено дребно, няма да има голямо отражение върху живота ти. Както например може да е ежедневното спортуване за 30 мин. Или пък да инвестираш в себе си и да се запишеш на курс. Каквото и да е, не отлагай промяната. Също така не се плаши от големите предизвикателства. Гледай на тях като на многобройни малки стъпки. Всяка, от които те приближава към желаното състояние.

 

 

 

Искате ли да овладеете тънкостите на общуването?

Запишете се на курсът ни по социални умения ANIMUS сега!

 

Наука за хората – ПОДКАСТ

 

 

Мислите ли, че някой ваш  близък или приятел ще намери тази статия за полезна? Изпраете му я! 🙂

👁Последвайте страницата на “Наука за хората” във Facebook и LinkedIn!

За още полезни статии->

 

 

Източник: Ванеса Ван Едуардс, BioMotionLab