Нарцисиста

През погледа на Нарцисиста

Чудили ли сте се как един Нарцисист гледа на света?

 

Ето няколко идеи от Джо Наваро за това, поднесени с доза истина и доза хумор:

 

 

 • Обичам себе си и знам, че и ти ме обичаш. Всъщност всеки изпитва същото, не мога да си представя, че някой не би ме обичал.
 • Няма нужда да се извинявам. Ти от друга страна трябва да ме разбираш, приемаш и толерираш, независимо какво правя или казвам.
 • Аз съм най-добрият и до момента не съм срещал човек, който да може да се мери с мен и моите способности.
 • Без моите лидерски качества, хората просто не могат да се справят.
 • Хубаво е да има правила и задълежения, но това просто не се отнася за човек като мен, който няма времето и желанието да се съобразява с тях. Правилата са създадени за масите, а аз не съм от тях.
 • Силно се надявам, че оценяваш всичко, което съм направил/а за теб. Все пак нямаше да стигнеш доникъде без мен. И да не забравяме – аз съм невероятна и прекрасна личност и ти трябва да си благодарен, че изобщо си около мен.
 • Може да ти изглеждам арогантен/а, но това е напълно ОК за мен. Все пак не бих искал/а да си мислиш, че с теб имаме нещо общо. Защото ние нямаме. Аз съм страхотен/а, а ти.. е, има много какво да се желае.
 • Очаквам да си мой лоялен последовател, независимо какво правя. Винаги и при всякакви условия. Но да не си помисли, че и аз трябва да проявявам лоялност към теб?! Съвсем не.
 • Ще те критикувам и ти ще приемаш всяка моя забележка като закон. Но ти не можеш да си позволяваш да го правиш, а ако си го направиш, особено пред други хора, ще те накарам да съжаляваш. Още нещо – никога няма да ти простя, нито ще забравя какво си ми причинил/а и ще ти го върна – по един или друг начин. Дори е възможно по няколко начина, за да е по-забавно. За мен, не за теб.
 • Очаквам пълното ти внимание и интерес към нещата, които постигам, правя или казвам. Аз от своя страна няма нужда да проявявам интерес към теб и твоите занимания, защото те не ме вълнуват по никакъв начин. Искаш да ми разкажеш за последната ти почивка? Изчакай АЗ да ти разкажа какво мисля за мястото, независимо дали съм бил/а там или не. Ако съм – то ще те залея с истории и снимки. Ех, колко добре излизам на снимки… Може би трябва да стана модел?
 • Аз не съм манипулатор, просто обичам нещата да се случват по определен начин. Моят начин. Това означава също, че действам според това, което аз харесвам и не се вълнувам от последствията за други хора, след като за мен ще носи само позитиви. Реално не ми пука какво изпитват останалите – все пак те са слабаци и не са способни на нищо.

 

 

 

Искате ли да овладеете тънкостите на общуването?

Запишете се на курсът ни по социални умения ANIMUS сега!

 

Наука за хората – ПОДКАСТ

 

 

Мислите ли, че някой ваш  близък или приятел ще намери тази статия за полезна? Изпраете му я! 🙂

👁Последвайте страницата на “Наука за хората” във Facebook и LinkedIn!

За още полезни статии->

 

 

 

Източник: Джо Наваро