0 (17)
снимката
0 (17)
снимката

Снимката ти – какво казва за теб

Знаеш ли дали снимката ти създава добро впечатление?Да качваме снимки в мрежата отдавна не е табу. Това е толкова разпространено, че малко хора се замислят какво говори профилна им снимка за тях на околните.

Снимката ти може да се окаже от голямо значение за развитието ни в кариерата и личния живот. Било то в личен профил във Facebook, Instagram и т.н., всеки от нас си слага профилна снимка. Там можем да си позволим да качваме лични снимки, представящи ни в забавна, арт или друга светлина.

 

 

 

 

Искате ли да овладеете тънкостите на общуването?

Запишете се на курсът ни по социални умения ANIMUS сега!

 

 

 

Много хора са изпуснали чудесни лични и професионални възможности. Без да осъзнават, че е  заради недобре обмислени снимки, които са налични в мрежата.

Когато става дума за LinkedIn и това, как се представяме в професионален кръг от познати и непознати, е особено важно да знаем как да се представим. Замислете се кое работи добре за нашия имидж и кое не. Колкото и добър професионалист да е човек, смръщената или твърде сериозна снимка, провокира другите онлайн потребители да го считат за студен и „труден“ за комуникация човек. А това не е фактор, който би работел добре в дългосрочен план.

Каква трябва да е снимката, за да излъчва отвореност за общуване?  Да предизвиква доверие и да изглеждаме по-симпатични на останалите?

Оказва се, че има направено проучване и по този въпрос.

Както в реалния свят, първото впечатление, което човек оставя в компютърно-медийната среда, зависи от неговата или нейната онлайн визия. Изследването на Д. Уейбел от Бернският университет, установява, че снимките на участниците, които са направени в пълен анфас, с ведро и усмихнато са оценени като най-общителни. Също така предизвикващи доверие, с широко скроено мислене, уверени в себе си и привлекателни.

Имай предвид, че ако на снимката сте снимани странично, погледнали през рамо или със скръстени ръце, това ще кара хората да не могат да ви се доверят. Много вероятно е да ви мислят за твърде затворени в себе си и да се съмняват в намеренията Ви.

Какво говори Вашата снимка за Вас в мрежата?

Ако искате да разберете какво казва походката ви на околните, научете тук.

Мислиш ли, че тази статия би била полезна на твой приятел? Изпрати му я!

 

БОНУС: Разбери какво мислят хората за снимката ти в различен контекст – професионален, личен или социален на този сайт: https://www.photofeeler.com/ 

 

какво казва снимката ти за теб

 

Наука за хората – ПОДКАСТ

 

 

Мислите ли, че някой ваш  близък или приятел ще намери тази статия за полезна? Изпраете му я! 🙂

👁Последвайте страницата на “Наука за хората” във Facebook и LinkedIn!

За още полезни статии->

 

 

Източник: Ванеса Ван Едуардс