Как да увеличим продажбите и успешните сделки
Увеличи продажбите и доволните клиенти
Как да увеличим нашите продажби
Как да увеличим продажбите
Как да увеличим продажбите и успешните сделки
Увеличи продажбите и доволните клиенти
Как да увеличим нашите продажби
Как да увеличим продажбите

Увеличи продажбите в 3 стъпки

Занимаваш се с продажби? Имаш готов продукт, който искаш да продадеш? А може би, искаш клиентите да купуват от теб услуги или бизнес идеи?

Днес ще научиш няколко начина да продаваш повече, като се базираш на тайните (или не толкова тайни) съвети на науката.

продажбите

 Стартирай положително 

Продажбите зависят от настроението и емоцията, която ще изпита клиента, докато е с теб. Винаги започвай срещите си с ведро и положително послание. Изследване проведено сред сервитьори в хотел, установило, че бакшишите им се увеличават с 27%, след като освен поздав, като “добър ден”, те направят и положителен коментар за времето навън.

Как това би помогнало на теб?

Никога не започвай среща с клиент, говорейки за “ужасния трафик” или колко си зает в последно време. Винаги започвай срещите си с позитивен коментар, било то за времето или чудесния уикенд, който си прекарал. Така поставяш положителен тон на целия ви разговор.

 

 

 

Искате ли да овладеете тънкостите на общуването?

Запишете се на курсът ни по социални умения ANIMUS сега!

 

 

Не се саботирай

Най-сигурния начин да саботираш продажбите си, е да злословиш срещу конкуренцията. Изследване установява, че говорейки лоши неща по нечий адрес, всичко казано автоматично се приписва върху нас от този, на когото ги разказваме. Това е моментална реакция на мозъка и не можеш да я избегнеш, освен като не се поддаваш на подобни изкушения и провокации.

продажбите

Използвай позитивни прилагателни

Определяйки някого, с когото разговаряме като “добър човек” или “високо интелигентен”, реакцията, която провокираме, е отсрещната страна да иска да отговори на тези етикети. В проучване, направено за набиране на средства, изследователите казали на хора, дарили средна по големина сума, че са сред най-големите дарители. Това провокирало дарителите да дарят действително суми, над средното ниво.

продажби

Как това може да е полезно и за теб?

Следващия път, когато си с клиент, може да кажеш “Вие се един от най-добрите ни клиенти”; “Приятно е да се прави бизнес с Вас”. Благодарение на този подход, ще накараш клиента наистина да пожелае да отговори на твоята представа за него и ще направи така, че да ти бъде още по-приятно да имате бизнес взаимоотношения.

 

как да продаваш повече

Нинджа съвет: овладей езика на тялото

Редица изследвания показват, че невербалната комуникация заема между 60 и 93% от информацията, която предаваме на околните. Важно е какво казваш, но още по-важно е как го казваш и какви невербални послания изпращаш заедно с това. Овладявайки посланията, които отправяш на клиентите, ще увеличиш продажбите си в пъти!

 

 

 

 

 

 

 

Искате ли да блеснете по време на следващата ви изява или презентация?

Запишете се на курсът ни по публично говорене POWER сега!

 

Наука за хората – ПОДКАСТ

 

 

Мислите ли, че някой ваш  близък или приятел ще намери тази статия за полезна? Изпраете му я! 🙂

👁Последвайте страницата на “Наука за хората” във Facebook и LinkedIn!

За още полезни статии->

 

Източник: Ванеса Ван Едуардс