3 невeрбални сигнала, че той флиртува с теб

Той флиртува ли с мен? Или само си въобразявам… Как да разбера има ли чувства и привличане?

 

Когато говорим за разпознаване на знаците при флирт има редица фактори, на които да се обърне внимание.

 

И така, кои са сигналите, че той флиртува с теб? Какво е поведението, когато мъжът е привлечен?

 

В статията „3 невeрбални сигнала, че тя флиртува с теб“ ви обърнах внимание, че в 30 минутен разговор, двама души си разменят над 800 неврбални сигнала. Затова си заслужава да обърнем по-голямо внимание, освен на думите, но и на действията на един мъж, за да разберем какво се върти в главата му.

 

Днес ще разгледаме три ключови невербални сигнала, които мъжете правят, когато имат интимен интерес. Има някои особености при езика на тялото на мъжете, когато става дума за флирт.

Признаци за физическо привличане:

1. Териториално поведение

 

Когато един мъж флиртува, той иска да даде сигнал на останалите мъже, че ти си “запазена територия”.

Това той  прави, дори отношенията ви да не са по никакъв начин интимни. За него е важно да покаже, че той те закриля и съответно притежава (или поне му се иска). Мъжът ще “обземе” пространството около теб. Ще обгърне седалката на стола ти с ръка, например. Това до известна степен си е полупрегръдка.

По този начин ще навлезе много деликатно в интимното ти пространство. Така той „опипва“ почвата и следи за реакцията ти, когато той е близо до теб. Ако забележи, че ти се чувстваш неудобно – ще се отдръпне. В случай, че не покажеш, че това и е неприятно, то той ще търси нови поводи да е много близо до теб.

Ако сте на бара например, той ще се облeгне по начин, по който буквално ще те обсади и загради от конкурентите. Като цяло мъжете използват тези “териториални обсади”, за да изглеждат по-доминантни, по-силни и да заявят желанието си да те имат.

 

 

Искате ли да овладеете тънкостите на общуването?

Запишете се на курсът ни по социални умения ANIMUS сега!

 

 

2. Изпъчване

 

Когато един мъж флиртува и наистина иска да впечатли определена жена, той изпъчва гърдите и изправя рамената си. Възможно е дори да държи ръцете леко встрани от тялото си. Най-близкото сравнение, което можем да направим е с разперването на перата на пауна. По същия начин и много други представители на животинското царство отправят сигнали на женските на интимен интерес.

Причината за това поведение, е че на подсъзнателно ниво мъжът иска да изгледа по-голям в очите на жената. По този начин тя ще гледа на него като на по-силен и ще “види” в него бъдещия си партньор, който може да я закриля.

 

3. Алфа поза

 

Когато той флиртува е много вероятно да заеме тази поза на тялото:

Когато мъжът те желае, за него е трудно да притъпри своя език на тялото. Това е много доминантна поза, тъй като от „феромонна“ гледна точка, по този начин се отделят свободно феромони от слабините на мъжа. Освен това, с тази поза той заема повече пространство. Когато иска да привлече една жена, мъжът иска да изглежда уверен, да бъде лидер. Това са изключително притегателни за жените качества.

Изброените по-горе сигнали са само малка част от сигналите за флирт, но тези в частност са особено характерни за мъжете. Може да се спомене още разстоянието, на което той седи; дали се навежда към теб; повдигането на веждите, което е сигнал за интерес, позата на краката и т.н.

За тях ще научите в дълбочина по време на  предстоящите обучения, които ще бъдат организирани.

БОНУС – Каубойска поза

Когато един мъж е привлечен сексуално от една жена, то тогава той подсъзнателно излага чатала си на показ. Той е пъхнал палците си в в колана, като ръцете са рамкирали мъжествеността му. Застанал по този начин мтжът демонстрира своята сексуално-доминантна нагласа. Така освен към жената те отправят послание и към останалите мъже, като показват, че не се страхуват и заявяват териториалност. Тези сигнали на мъжкия интерес са недвусмислени и често самите те не си дават сметка, че ги отправят толкова явно.

Ако един мъж е заел тази поза и кракът му сочи към жената, то той недвусмислено заявява интересът си към нея. Ако е със светли очи ще можете да забележите и дали зениците му са разширени – знак за интерес и привличане.

 

 

 

 

Искате ли да блеснете по време на следващата ви изява или презентация?

Запишете се на курсът ни по публично говорене POWER сега!

 

Наука за хората – ПОДКАСТ

 

 

Мислите ли, че някой ваш  близък или приятел ще намери тази статия за полезна? Изпраете му я! 🙂

👁Последвайте страницата на “Наука за хората” във Facebook и LinkedIn!

За още полезни статии->

 

Източник: Ванеса Ван Едуардс