езикът на привличане

Езикът на тялото: 4 доказани от науката признака на привличането

Езикът на тялото е основна съставка на привличането.

Когато говорим за любов, запознанства и романтика, езикът на тялото играе голяма роля.

Много хора се чудят:

  • Какво не проработи в тази връзка?
  • Харесва ли ме?
  • Защо не се обади повече?

Езикът на тялото ще ви даде инструментите, които са ви необходими, за да знаете винаги къде се намирате във всяка една социална ситуация.

Въпросът е как да използваме езика на тялото, за да бъдете привлекателни и как езикът на тялото играе роля в привличането? Понастоящем пиша курс за езика на тялото и любовта и мислех, че ще е забавно да направя пост върху езика и привлекателността на тялото, докато правя изследванията си.

 

Език на привличане:

За да разберем съвременните невербални сигнали за привличане, е полезно да погледнем в историята откъде произлиза нашия език на тялото. Нашите първобитни предци са използвали същия език на тялото, който използваме и ние днес.

Ето съобщенията, които се опитваме да изпратим на потенциални партньори с езика на тялото ни и това, което се разглежда като привлекателно:

Открит съм
Безопасен съм
Проявявам интерес
Достъпен/на съм
Фертилен/на съм

Въпросът е как се случва привличането?

Първа стъпка: Първи впечатления

Антропологът от университета Рутгерс Хелън Фишър казва, че хората знаят в рамките на една секунда дали някой е физически привлекателен или не. Това са указанията на езика на тялото, които хората намират за най-привлекателни:

  • Откритост и отвореност: И мъжете, и жените намират отворения и открит човек за най-привлекателен. Отвореният език на тялото е усмихнато и ведро лице, открити ръце и крака, които не са скръстени и поглед нагоре (не надолу към обувките или телефона).
  • Фертилитет: От еволюционна гледна точка, хората са настроени да търсят невербалните знаци, които сигнализира за плодовитостта и младостта. За щастие, тези качества могат да бъдат подчертани с езика на тялото. За мъже – изправени, с прави и рамене, крака разположени малко по-широко от ширината на раменете и показване на ръцете всички са признаци на фертилитет. За една жена – поддържайки косата спусната, накланяне на  главата, за да изложи оделените феромони, както и  поддържане на ръцете и китките видими. Те са  изключително привлекателни за мъжете.

 

 

Искате ли да знаете как да привличате околните и да провокирате доверието им?

Запишете се на курсът ни по социални умения ANIMUS сега!

 

 

Стъпка втора: Привлечете ги, докато можете

Веднъж щом умът ни реши, че ние харесваме някой като потенциален партньор, нашето тяло автоматично започва да се променя физически, за да привлече обекта. Бузите ни се изчервяват, за да изглеждаме така, сякаш сме възбудени, устните ни се подуват, за да изглеждаме по-фертилни и започваме да излъчваме феромони, за да привлечем другия човек. Може да се направят няколко неща, за да бъде привлечен партньор, от гледна точка на езика на тялото.

  • Накланяне към него: Накланянето към някого е невербален начин да му кажете, че вниманието ви е ангажирано  от него. Това работи особено добре, ако сте сред група хора и се интересувате от един кокретен човек . Единият от начините да му покажете, че се интересувате е като се облягате в посока на тях. Това подсъзнателно ще ги дърпа във вашата посока.
  • Накланяне на главата: Накланянето на главата показва интерес и ангажираност. Ако говорите с някого, кажете му, че го слушате и се интересувате, като накланяте главата си и се взирате в него (не прекалявайте със зрителния контакт, за да не уплашите хората). Уверете се, че не гледате над главата му или наоколо в стаята, това показва липса на интерес и чувствителност към него.

Трета стъпка: Следвайте знаците

И така, какви са действителните признаци на привличане? Как ги показва тялото? Ето някои от сигналите на езика на тялото, когато говорим за привличане:

1.Изчервяване

Когато сме привлечени от някого, кръвта се събира в лицето ни, което ще доведе до зачервяване на бузите ни. Това се случва, за да се имитира ефекта на превъзбудата. Това е еволюционен начин, по който тялото се опитва да привлече противоположния пол. Ето защо жените носят руж. Това се случва и с устни и очи. По-червените устни и по-контрастните очи са възприемани като знак за по-голяма фертилност и привлекателност.

2.Къде е чантата

Поведението на чантата е форма на невербална комуникация. Това е начина, по който някой взаимодейства със средата си въз основа на емоциите си. Чантата е интересен показател за невербалното поведение. Например, ако една жена се чувства неудобно или не е привлечена от някого, тя или ще започне да стиска чантата си или ще я постави пред себе си, за да покрива тялото си. Когато една жена е привлечена от мъж, тя буквално и образно не иска нищо да застане на пътя между нея и мъжа. Ако тя придържа чантата си свободно и не блокира с нея предната част на тялото си, това показва, че е спокойна и се чувства по-привлечена към мъжа. Още по-добре, ако тя я постави на пода, на близката маса или на гърба на стола, тя иска да я отстрани от пътя си, тъй като е пречка за взаимодействието с вас.

нинджа съветНинджа съвет: Моля, обърнете внимание на контекста тук, ако се намирате в много обществено или потенциално опасно място, тя може да хваща чантата си от съображения за безопасност, но в отпусната обстановка или по време на среща, това може да е добър индикатор за това как се чувства спрямо Вас.

Всъщност скоро бях на едно събитие и наблюдавах мъж и жена, които разговаряха. Жената държеше чантата си частично предпазвайки тялото й като я беше здраво стиснала под ръката. Тогава мъжът каза, че е лекар, а жената буквално обърна чантата си и я прехвърли през рамо. Беше невероятно.

3. Сърцето

„Той кара сърцето ми да бие лудо!“ – не е клише. Проучванията показват, че когато някой е близо до атрактивен човек, сърдечната честота се увеличава. И това работи в двете посоки. Изследователи провели експеримент като увеличили  сърдечния ритъм на някого и след това да го поставили близо до непознат. Това изкуствено кара непознатия да изглежда още по-привлекателен. Хората ни изглеждат по-привлекателни, когато сърцето ни бие бързо.

4. Краката им те харесват

Краката служат като пряко отражение на отношението на човека. Ключът е да се разпознаете къде са насочени краката на човека. Когато краката са насочени директно към друг човек, това е знак за привличане или най-малкото, истински интерес. Ако, от друга страна, краката са насочени далеч, или към изхода, това е знак, че привличане вероятно няма.

 

 

Искате ли да блеснете по време на следващата ви изява или презентация?

Запишете се на курсът ни по публично говорене POWER сега!

 

 

 

Към други обучения и курсове –> https://www.naukazahorata.com/обучения-и-семинари

 

 

 

Цитати:

Pease, Allan, and Barbara Pease. The Body Language of Love. [Buderim, Qld.]: Pease International, 2012.

Burgoon, Judee K., Laura K. Guerrero, and Kory Floyd. Nonverbal Communication. Boston: Allyn & Bacon, 2010.

http://www.oprah.com/relationships/Love-at-First-Sight-Helen-Fisher-Love-Column

http://psycnet.apa.org/index.cfm?fa=buy.optionToBuy&id=1997-38342-007

Pease, Allan, and Barbara Pease. The Definitive Book of Body Language. New York: Bantam, 2006.

Vanesa Van Eduards: 4 Body Language Signs of Attraction Backed By Science